Feszt
Show MenuHide Menu

Tombola egy fesztiválon? Naná!

motoros kabát

motoros kabát

Kiskoromban a motoros fesztiválok mindig azt jelentették számomra, hogy előtte, közben és még utána is egy kis ideig ki lehetett ülni az út szélére és folyamatosan bámulni, ahogy érkeznek és távoznak a vagányabbnál vagányabb motorosok. Aztán ahogy nagyobb lettem, kicsit másképp is érdekelni kezdett a dolog. Mivel leginkább a rock zenei stílus fele húzott a szívem, ezért a motoros fesztiválok lettek a kedvenceim, ahol mindig különböző rock és metál zenekarok koncerteztek esténként. Habár gyakran elgondolkodtam azon, hogy mi van azokkal a motorosokkal, akik nem szeretik a rock zenét? De azért én jól éreztem magam. Ezen a vonalon pedig, természetesen eljutott odáig, hogy én is motorozni kezdtem, néhány évre rá pedig az egyik, a környékemen legnagyobb motoros fesztivál szervezője lettem.

Most már négy éve vagyok a szervezőcsapat egyik alaptagja és minden évben próbálok kitalálni valami újat, amitől más lesz a fesztivál. Idén például egy rendezvényeken teljesen mindennapi lehetőséget emeltünk be a fesztivál programjába: a tombolahúzást.

Az egyik kollégámnak volt az ötlete a tombola, de először mindenki kiröhögte. Mármint, valljuk csak be, te is először az iskolai tombola torta főnyereményére gondoltál, nem? Szerencsére a röhögés nem tántorította el a kollégámat, és tovább fűzte a gondolatát. Azt találta ki, hogy értékes motoros kabát nyereményeket tűzzünk ki. Így már nekünk is tetszett az ötlet. Kitaláltuk, hogy a tombola jegyet a belépővel együtt lehet kérni, és kiszámoltuk, hogy tavaly hány belépőt adtunk el. Úgy számoltuk a dolgokat, hogyha idén is jönnek annyian, és ebből fele vásárol tombolát, amit sikerült egészen alacsony áron adnunk, akkor bőven nyereményes lesz ez számunkra. Simán meg fogjuk tudni venni a három főnyeremény kabátot a befolyt pénzből, és még marad is, amit a fesztivál más költségeire szánjunk. Szerencsénkre pedig sokkal többen vásároltak tombolaszelvényt, mint amire mi számítottunk, szóval elég durván nyereményes lett az ötlet.

És hogy miért vásároltak ilyen sokan szelvényt a jegyük mellé? Mert túl jó volt a nyeremény. Három darab Sixgear kabátot lehetett nyerni, amelyeket én választottam ki. Természetesen a nyertesek nem kapták meg egyből a kabátokat, mert előtte tudnunk kellett, hogy ki nyeri meg és mekkora méretű kabátot kell vásárolnunk neki. Ugyanígy, mindhárom kabát (nevezzük őket A, B, és C kabátnak) esetében megvolt a férfi és a női változat is, a nyertes tombolaszelvény tulajdonosának neme alapján. De mind a hat nyereménylehetőség pontosan meg volt osztva a szabályzatban és az is, hogy a sorsolás után történik meg a vásárlás a méretek miatt.

Először is, az A variációban a férfi nyeremény a Sixgear San Remo Bőrdzseki volt. Ez egy perforált marhabőrből készült bőrdzseki, amely lehetővé teszi, hogy a menetszél hűtse a viselőjét. Ebből pedig egyértelműen kiderül, hogy egy nyári, sportos, túrázni alkalmas dzsekiről van szó. A kabátban SW könyök- és vállprotektorok vannak, a hátán ütéstompító hab is található, amit ki is lehet cserélni protektorra. Emellett a dzseki rendelkezik két darab külső és egy darab belső dokumentumzseb.

Az A variáció női változata a Sixgear Aurora női motoros bőrdzseki volt. Ez szintén marhabőrből készült, viszont már a hidegebb időjárás esetében is alkalmasabb a viselete, mivel thermobéléssel van ellátva (amely egyébként kivehető). Ellentétben a férfi San Remo bőrdzsekivel, ebből létezik egy nem fekete változat is: amely fekete, fehér és piros színekből áll. Itt is meghagytuk a lehetőséget a leendő tulajdonosnak, hogy ő döntse el, hogy melyik színkombinációt szeretné. A kabát hátában található habbetét szintén kicserélhető SAS-TEC gerincprotektorra, valamint a könyök- és a vállprotektorok is cserélhetőek CE protektorról SAS-TEC-re.

A B variáció a nyeremények közül a Sixgear Brooklyn és Sixgear Queens nevezetű dzsekijei voltak. A New York városrészeiről elnevezett dzsekipárosról elsősorban azt érdemes tudni, hogy mindkettő retró farmerdzseki, ami el van látva protektorokkal. Mindkét kabát esetében a farmerrész el van látva nubuk marhabőr erősítésekkel, valamint mindkettőhöz tartozik thermobélés. A kabátok rendelkeznek nyitható szellőzőkkel és két-két darab Dynavent szellőzőcipzárral. Valamint mindkettő rendelkezik rövid és hosszú cipzárral, amellyel össze lehet kötni a nadrággal.

Végül pedig a C variáció. A Sixgear Luna dzsekijét választottuk a női nyertes számára, mely kétfajta színváltozatban is elérhető: az egyik a szürke, fekete és pink változat, a másik pedig a szürke, fekete és a lila kombinációja. A hosszított fazonú kabát állítható derék és karbőséggel mindenki számára tökéletes tud lenni. A nagyméretű külső zsebeket a cipzáron kívül a tépőzár is védi, így ad teljes biztonságot a zseb tartalmának a kabát. Ugyanígy, a kabátnak külön záródik az esőbélése is, hogy semmiképp se juthasson be a víz a kabát belsejébe. A hálós betétekkel nyáron kellemesen szellős a kabát, de egyébként thermobélést is lehet elhelyezni benne és akkor hűvösebb időjárás esetén is alkalmassá válik. Mindezek mellett pedig ebben is ugyanúgy található könyök- és vállprotektor és gerincvédő habbetét, melyek kicserélhetőek SAS-TEC protektorokra. A C variáns férfi kabátja pedig a Sixgear Flash motoros softshell dzseki, amely bővelkedik fényvisszaverő nyomatokkal, ami biztossá teszi a viselőjét abban, hogy észre fogják venni. A softshell anyagról nagyon jól lepereg a víz, valamint szélálló is. A kabát különlegessége, hogy a kivehető thermomellénye önmagában is hordható. Több helyen is található rajta szellőző cipzár: a karokon, a mellkason és a háton is. A kabát derék- és karbősége testalkat szerint állítható.

Szóval ezek voltak a nyeremények és a fesztiválozók teljesen ráccuppantak a dologra. Valószínűleg jövőre is meghagyjuk ezt a tombolás lehetőség. A nyertesek nagyon hálásak voltak nekünk: sokan már ismerték és szerették a Sixgear márkát, ezért örültek, hogy ilyet kapnak tőlünk, sokan pedig most ismerték meg és győződtek meg róla, hogy mennyire jó minőségűek. Mi pont ezért választottuk ezt a márkát. Na meg azért, mert magyar.