Feszt
Show MenuHide Menu

Fesztiválszezon, nem csak koncertekből áll

Társasházban lakom, nagyon jó kapcsolatot ápolok a körülöttem élő szomszédokkal. Főleg a közvetlen szomszédságomban lakó fiatal lánnyal. Bohém egyetemista, aki minden nagyon fesztiválon részt vesz. Imádja a koncerteket, az élő zenét, a tömeget és azt, hogy minden rendezvényen új embereket ismerhet meg, valamint, hogy a régi ismerősökkel összefuthat. A nyár neki nem szól másról, mint fesztiválok és koncertek sokaságán részt venni. Új ismeretséget szerzett az idei nyári szezon utolsó fesztiválján is, nem csak a zenei ízlése bővül ilyenkor, hanem az új ismerőseivel való beszélgetései alkalmával minden, eddig számára ismeretlen témában is jártasságot szerez. Melyeket meg is oszt velem, egy – egy éjszakába nyúló beszélgetésünk alkalmával.

Nem történt ez most sem másképpen, olyan hihetetlennek tűnő történettel állt elő, nem is gondolnám, hogy emberek fesztiválon ilyenről beszélgetnek de mégis.

Szomszédomat a sors egy olyan fiatal fiúval sodorta össze, akinek fogpótlása volt, és nem csak az mesélte el, hogy hogyan is történt ama fog elvesztése, hanem, hogyan is épül újra a fogazata. Egyfelől érdekes, de meglepő történettel rukkolt elő ez a fiú a szomszédomnak.

Történt vele ugyanis, hogy az egyik fesztiválján egy hevesebb koncert közben, véletlenül ketté tört az egyik foga. Fiatalemberként az esztétikumra is adó srácnak, orvoslatot kellett keresnie erre a problémára, és fontos volt, hogy viszonylag hamar sikerüljön valamin megoldást találni.

Hazatérve a fesztiválról, az interneten talált is egy szuper fogorvost. Remek honlapot üzemeltet a doktornő, még chaten is lehet tőle kérdezni, ez a fiataloknak nagyon is egyszerű és hatékony, hogy az ő nyelvükön is lehet kommunikálni, itt a doktornőtől lehet tanácsot kérni, vagy akár időpontot is egyeztetni.
Szuperül strukturált a honlap, rengeteg leírás található a kezelésekről, mindenkit a saját baját illetően el tudja dönteni, hogy a doktornő az éppen aktuális problémájában tud -e segíteni vagy sem. Amint erre megszületett a válasz, egy telefonos egyeztetést követően időpontot lehet kérni, az asszisztens nagyon készségesen és segítőkészen áll a betegekhez.

A szóban forgó fiú is elmondta, hogy mi is történt vele az elmúlt napokban és, hogy most erre keres megoldást. Rögtön időpontot is kapott egy előzetes vizsgálatra, röntgenre.

Elmondása szerint a rendelő egy csúcs modernül felszerelt váróból és egy kezelőből áll, ahol minden adott volt ahhoz, hogy az ő problémáját kezelni tudják. A doktornő nagyon kedvesen és rettentő nagy szakszerűséggel állt az bajához, mindvégig nyugtatta, az egyébként némileg félős páciensét. Míg a végső diagnózist felállította, hogy fogpótlásra lesz szükség. A fogpótlás jelen esetben a fiúnál, egy fogakra ráhelyezhető hídból állt. Ezt csak egyféle képen tudták megoldani, hogy a letört fogat jelen esetben kihúzzák előtte. A húzás után várni kellett egy hetet számára, hogy az íny rész megfelelő módon be tudjon gyógyulni. Miután megtörtént a csonk fog kihúzása, egy hétre rá kapott időpontot a híd megépítésére. Akkor kicsit félve, de megjelent a fiatalember, pontosan az időpontban be is hívták, nem kellett várnia és nem volt semmilyen fajta csúszás az időpontokban, ez egy rendkívül jó tulajdonsága a rendelőnek. Nem kell ott ülni és várakozni, hogy mikor is kerül sor, ha időpontja van az embernek.
A foghúzás utáni heg szépen gyógyult, ezért a fogpótlás megtörténhetett, a hidat a két szomszédos ép fogra húzták rá.

Annyira jól sikerült a fogpótlás, hogy szinte észrevehetetlen, hogy ott annak előtte volt egy kis baleset, remekül harmonizál az eredi fog színnel a pótlás, ez fontos egy fiatalember számára, hogy ne legyen feltűnő a pótlás.

Miután ilyen jól sikerült a kis baleset utáni fogpótlás, minden fesztiválon elmondja, hogy nyugodt szívvel ajánlja a doktornőt mindenki számára, akik hasonló balesetet szenvednek a koncertek alkalmával. Gondos és határozott jellemével, még a legfélősebb pácienseit is megnyugtatja, arról nem is beszélve, hogy milyen modern eszközök állnak a rendelkezésére, melyekkel rendkívül precíz munkát végez, a beavatkozásait csak avatott szemek veszik észre. Gyorsan és hatékonyan orvosolja mindenki problémáját.