Feszt
Show MenuHide Menu

Végre itt a nyár, motorozás, bukósisak vásárlás

Már alig vártam, hogy tavasz legyen, és végre elő lehessen venni a motorokat. Régi vágyam volt, hogy motorom legyen, és ez évekkel ezelőtt végre teljesült. Te szeretsz motorozni?

A jogosítvány

Alig vártam, hogy letegyem a jogosítványt, és motorozhassak végre. Persze a szüleim már annyira nem örültek neki, mint én, de persze beleegyeztek, hogy letegyem. Azért az vigasztalta őket, hogy nem ülhettem nagy motoron, csak robogón. Még 18 éves sem voltam, amikor már motoroztam. Persze a motorra valót, nekem kellett előteremtenem, mert megmondták, hogy a jogosítványban segítenek, de ők nem fognak asszisztálni ahhoz, hogy én elessek, esetleg megsérüljek. Szerintük még ráértem volna bőven a motorozással, de gondolom nem én vagyok ezzel egyedül, aki ezt hallgatta. Persze elfogadtam, amit mondtak, de úgy döntöttem, akkor is összeszedem a pénzt egy robogóra.

A pénz gyűjtés

Sokat gondolkodtam, hogyan is kereshetnék pénzt. Végül arra a következtetésre jutottam, hogy megkérdezem a közeli zöldségesben, hogy nem e kell segíteni valamit a nyáron, és elmegyek a diákmunkára is, jelentkezem, hátha onnan sikerül valami munkát találni.  Persze tudtam, hogy nem lesz egyszerű, és meg sem fognak fizetni, de ha akartam egy motort, meg kellett dolgoznom érte. Csak azon járt az eszem, milyen jó is lesz majd azzal motorozni, suliba menni, vagy csak szórakozni.

Szóval jelentkeztem a diákmunkára. Egy darabig semmi nem történt, aztán egyik alkalommal megkérdezték, hogy érdekelne e esetleg újsághordás. Na ez nem az volt, amit én szerettem volna, de miután sürgős lett volna kihordani, és hajlandóak lettek volna több pénzt is adni, mint amúgy, így elvállaltam. Persze utáltam a cipekedést, a postaládázást, de a cél éltetett.

A motor vásárlás

Nyár végére összegyűjtöttem a kellő összeget, így megkértem a lunar-new-year-254895_640bátyámat hogy segítsen már egy robogót nézni, hiszen ő mégis csak nagyobb, és jobban ért hozzá, mint én. Tudja, mit kell néznie…

Persze motort sem találtunk elsőre, már untam, hogy most meg a pénz van meg rá, viszont nem találunk megfelelő robogót. Végül egyik nap a haverja telefonált, hogy az apjának volna egy öreg robogója, ha érdekel, ugorjunk át, nézzük meg. Mint egy kisgyerek, úgy örültem, hogy végre lesz robogóm. Persze a látvány sokkolt, mert nem erre számítottam. A tesóm Zoli mikor látta, hogy lehangolódom a motor láttán, odajött, és mondta, hogy más szemmel nézzem, ne csak azt lássam, hogy ütött kopott, hiszen azon nem nehéz változtatni. Le lehet festeni, és azért van ennyire kedvező ára, mert ilyen állapotban van. Zoli mondta, hogy ő fel tudja nekem újítani, ezen ne aggódjak.

Végül tényleg elhoztuk a motort. Mást nem is csináltam egész nap, mint bütykölgettem. Persze ez alatt nem szerelést értettem, mert az a bátyám ígérte, hogy megtanítja, amihez nem értek. A bordó motorból, csiszolás, és némi szépítés után lett egy fekete ördög. Minden fekete lett rajta, ami csak lehetett. Darabjaira szedtük a motort, minden alkatrészt leszedtünk, vagy lecsavaroztunk pont azért, hogy nehogy valami kimaradjon, és más színű legyen. Szuper lett. Igaz még pár apróság kellett, de a lényeg már megvolt. Alig vártam, hogy végre motorozhassak, de akkor jutott eszembe, hogy még mindig hiányzik egy fontos kellék. Hát a fejvédő. Már éppen elkeseredtem volna, amikor a bátyám ajándékba vásárolt egy megfelelő bukósisakot.

Így már semmi akadálya nem volt annak, hogy végre motorra pattanhassak.