Feszt
Show MenuHide Menu

Nyári munka, közben angol nyelvtanfolyam

Úgy döntöttem, hogy a nyári szünetben, míg az egyetem nem greengrocers-handcart-808965_640kezdődik, mindenképpen keresek magamnak valami munkát. Persze nem lesz egyszerű, mert közben tanfolyamra is járni fogok, de pihenni is jó lenne, és még munka is…te szoktál vállalni nyáron munkát?

A nyári munka

Miután nem jelentett a munka újdonságot, hiszen már régóta igyekeztem minden nyáron egy keveset dolgozni, így nem aggódtam, hogy most is lesz egy kis munka.

Az elején újságot hordtam, aztán anyám barátnőjének a táska boltjában dolgoztam, majd fagyiztam, szóval már annyi mindent csináltam, hogy tudtam, most is találok valamit.

Persze nem szabad elfelejtenem, hogy a munka mellett idén nyáron még egy angol nyelvtanfolyamot is be kell iktatnom. Nem a legnagyobb erősségem a nyelv tanulása, de bízom ebben a nyelviskolában, mert már sok jót hallottam róluk, nekem pedig szükségem lesz hamarosan egy nyelvvizsgára, így muszáj egy kicsit tanulnom.

Az idei nyár munka keresést illetően, elég nehezen indult. Valamiért bárhova jelentkeztem, nem vettek fel, vagy éppen nem én kellettem.

A tanfolyam

Már javában ment a tanfolyam,  amikor az egyik alkalommal az oda járó csajokkal beszélgettem, és szóba került, hogy a közeli zöldségesbe keresnek egy kisegítőt. Fel is figyeltem rá, és gyorsan próbáltam informálódni , hogy mit lehet róla tudni, és hogy hol is van ez pontosan?

Végül minden információt megtudtam, ami azzal kapcsolatos, hogy hol is van, és elhatároztam, hogy a tanfolyam után elmegyek és megkérdezem, hogy aktuális e még az állás?. Zöldségesben még nem dolgoztam, de nem gondolom, hogy olyan nehéz feladat lenne. Szerintem simán menne.

Annyira örültem, hogy nem is tudtam nagyon oda figyelni, hiszen olyan gyorsan telt a nyár, és munka pedig még semmi nem volt.

A zöldséges

Helyes kis zöldséges stand várt. Nem túl nagy, de esztétikusan elhelyezett gyümölcsök, és zöldségek. Az eladó kedves volt, és segítőkész. Mellé keresnek valakit, mert ő nem tud minden nap jönni. Minden információt megadott, amit szerettem volna. A munkaidő sem rossz, mert 9 órától van nyitva este 6 óráig. Persze kicsit hamarabb kell menni, plusz a zárás, de ha az angol nyelvtanfolyamhoz tudjuk igazítani a munkanapjaimat, akkor nem lesz gond, hiszen nincs minden nap nyelvtanfolyam.

Megbeszéltük, hogy másnap menjek újra el, és akkor a főnök lesz, tudok vele beszélni. Így is tettem, és másnap délelőtt már mentem is jelentkezni. Szerencsés vagyok, mert valamiért zöldséges senki nem akart lenni, így nem volt más jelentkező.

Végre találtam munkát! Még két hónapig tudok dolgozni, tudok egy kis pénzt keresni. Közben persze a tanfolyamra is járok, és remélem, hogy ennek a segítségével jövőre már sikeres nyelvvizsgát tudok majd tenni. Még az is lehet, ha beválok én is a zöldségesben, akkor jövő nyáron is visszajövök ide. Akkor már nem kell munkát keresni, és szaladgálni miatta, és nyár elején rögtön kezdhetek is, így több pénzt is tudnék keresni.