Feszt
Show MenuHide Menu

Vízszerelés kellett, de sürgősen

Egy időben irtóztam a fesztiváloktól, és mindentől, ami nagy tömeggel jár. Nem szívesen mentem például majálisra sem, és ha az augusztus 20-i ünnepségeket is mindig kihagytam. Egyszerűen nem bírtam elviselni azt a sok embert. Vagyis, igazából a figyelmetlenséggel volt bajom mindig is: rálépnek a lábadra, rád öntenek egy kis sört jobbról, egy kis bort balról, és még csak elnézést sem kérnek. De ez megváltozott, már egy jó ideje sokkal lazábban tudom kezelni ezeket a helyzeteket, kevésbé idegesítenek az emberek. Úgyhogy, már évek óta rendszeresen járok fesztiválokra is, mindig úgy intézem a dolgaimat, hogy ki tudjak venni egy-két szabadnapot, ha szükséges. Szerintem ez az a “műfaj”, amiből nem lehet kinőni. Szóval, egy egész napos buli után, nekem muszáj azonnal lezuhanyoznom, és így akartam tenni a legutóbbi alkalommal is.

Vízszerelő Budapest

De ahogy beléptem a fürdőszobába, azzal szembesültem, hogy minden tiszta víz. Féltem, hogy elázik a szomszéd, úgyhogy azonnal cselekedtem, és felcsaptam az internetet, hogy szerelő után nézzek, amit a hajnali órákban esélytelennek gondoltam. De azért beírtam, hogy “vízszerelő budapest“, és rátaláltam a vizgazfutesszerelo24.hu oldalára. Ami azonnal kiszúrta a szemem, az két szám volt: a 0 és a 24. Bizony, bizony, éjjel-nappal lehet őket hívni, ha akut vízszerelési helyzet áll elő. De ugyanez igaz a gáz, és fűtés esetében is, ahogyan a nevükből is kiderül.

A másik, ami szintén rögtön feltűnt, hogy akár már egy órán belül is ki tudnak érni hozzád. Ez persze lehet 50 perc, de lehet akár 20 is, attól függően, hogy hova kell kiszállniuk. Úgyhogy én nem is tétováztam, azonnal felhívtam őket. Egy nagyon kedves hangú úr vette fel a telefont, én pedig pánikolva összevissza magyaráztam neki, hogy mi van, de a lényeget ki tudta venni a szavaimból – itt jön be ugye a több évtizedes tapasztalat -, és megnyugtatott, hogy sietnek, és megoldják a dolgot.

vízszerelő budapest

Amíg vártam, nem tudtam mit tenni, úgyhogy megnéztem alaposabban, mit is kell tudni a cégről, mert szeretem tudni, hogy kiket bízok meg.

Azt már említettem, hogy több évtizedes tapasztalat van a szakemberek háta mögött, de ezt pontosítanám, hiszen több, mint 30 évről beszélünk, és emellett azért csak nem lehet elmenni szó nélkül. Több év tapasztalatuk van, mint ahány éve én élek. Ez nekem már elég is volt, ha őszinte akarok lenni.

Na, de: az egy órás kiszállásnak is rájöttem a titkára. Gyakorlatilag Pest megyén belül bárhová ki tudnak menni sos-be, de persze van egy pontos lista a településekről az oldalukon, amit azért érdemes megnézni a biztonság kedvéért.

Ami még nekem nagyon szimpatikus volt, és egy ismerősöm utólag meg is erősítette, hogy valódi szakértelemre vall, hogy alaposan körbejárnak egy csomó lehetséges problémát az oldalon. Lehet olvasni a csőtörés, dugulás, csatornatisztítás problémájáról is, és még azt is leírják, hogy ezekre mi lehet a megoldás, és, hogy ők hogyan dolgoznak. Tetszett, hogy igyekeztek a lehető legközérthetőbb módon átadni ezeket az infókat, és többé-kevésbé világos volt, hogy nagyjából mire lehet számítani.

Azt a sztoriból kihagytam, hogy kicsit féltem, amikor rájöttem, hogy szerelőt kell hívnom, mert vannak negatív tapasztalataim a számlaadást illetően. De hamar elillant ez a félelmem is, hiszen írják is a weboldalon, hogy nem kell félni, mert ők adnak számlát, amit még a biztosítók is elfogadnak. Ez már önmagában megnyugtatott teljesen, hogy egy olyan céget találtam, akiknél ez természetes, és nem kell kierőszakolnom azt a fránya papírt.

A szerelők egyébként tényleg megérkeztek, kevesebb, mint egy óra alatt, és nagyjából ugyanannyi ideig tartott megoldaniuk a problémámat is. Javaslom, hogy ha ti nem akartok ekkora pánikot, akkor mindig szedjétek ki a hajatokat a lefolyóból. De ha mégsem tennétek, akkor sincs gond, mert csak beírjátok, hogy “vízszerelő budapest”, és ott lesz a segítség.