Feszt
Show MenuHide Menu

Termőföld értékbecslés és a gyönyörű, ízletes zöldségek és gyümölcsök értéke, élménye

Ezer éve a mezőgazdaságban dolgozik a családom. Komolyan az ipar már nagyon régre, az 1800- as évekre vezethető vissza. Mit mondjak, elég nagy a családfánk felfedezett ága.

Zöldségek, gyümölcsök, eper, dinnye, málna, saláta, répa, káposzta, minden mi szem- szájnak ingere megtalálható a termőföldeinken. Sok időt töltöttem én is már egészen kis korom óta itt, ezeken a földeken.

Most azonban a nagyszüleim eladnak pár hektárnyi területet, amit már nem tudnak úgy gondozni, illetve nem szeretnének, mint eddig. Úgy gondolták a nagypapámmal, hogy most így a nyugdíjas éveikben inkább utazgatnak kicsit a pénzből. Szerintem ez egy nagyon aranyos, romantikus döntés volt. Az egészségüket nem is említve. Hiszen az utazás élményeket, boldogságot és energiát ad nekik, ami idős korban sem elhanyagolható, mégis sok ember lemondóan áll hozzá a dolgokhoz és nem tartja magát fiatalosan.

Éppen ezért is volt szükségünk termőföld értékbecslésre. Ez alapján megtudhatjuk, hogy valójában mennyit is érnek a földjeink, a valóságtól nem elrugaszkodva, reális képet és az árakról meg reális számokat kapva. Manapság ez nagyon fontos, mind vevő, mind pedig eladó szempontjából, hiszen túl magas áron nem veszi meg senki a földet, ha viszont áron alul adjuk el, akkor mi nekünk nem kedvezett az az üzlet. Minden szempontból megéri értékbecslőhöz fordulni, ha termőföldről, ha ingatlanról van szó, vagy bármiről is legyen.

Szerencsére nekünk könnyű dolgunk volt, mert a házunk ahol van, az a melletti utcában megtalálható is egy értékbecsléssel foglalkozó cég irodája, így nem kellett messze mennünk ahhoz, hogy keressünk valaki profit.

A nagyiéknak sem kellett több, ahogy eladták a saját földrészeiket, rögtön repülőre ültek és korukra rá sem hederítve járják a világot. Voltak már Amerikában, Ausztráliában, Ázsiában, tényleg mindenhova eljutnak, szerintem ez nem csak a termőföld eladásának köszönhető, hanem most élik fel a spórolt és félretett pénzüket a papával. Jól is teszik, hiszen a kor csak egy szám. Nem az a fontos, hogy hány gyertya van a tortádon, hanem az, hogy te hogy érzed magad, mennyi idősnek. Persze egyszer fel kell nőni, éretté válni, de valahol legbelül mindig is fontos, hogy maradjon bennünk egy kis gyermek lélek, egy kis lázadás, szórakozás vágy és természetesen ezek mellett jönnek a kötelességek, de ahogy az évek telnek, ez természetessé válik. De sosem szabad elengedni az élet élvezetét. Legyen szó egy finom eperről, vagy répatortáról, mindegy hány éves vagy, ugyan olyan finom, ugyan az az élvezet és kellenek az ilyen apró dolgoktól elkezdve egészen az óriásiakig az élmények, élvezetek. Én jelenleg például a fesztiválokat élvezem a legjobban. A nyaraim a fesztiválokról szólnak, a koncertekről, sátrazásról, barátokról meg minden ilyen és ehhez hasonló dolgokról, de ha dinnyét ehetek, akkor az is boldogsággal tölt el. Mondani szokták, hogy nem a méret a lényeg és ez igaz is. Legyen szó egy aprócska szamócáról, egy nagy fesztiválról, vagy egy több hektárnyi termőföldről, mindegyiknek van értéke és mindegyiknek megbecsülhető az értéke. Mindegy, hogy mennyi, mekkora, a lényeg, hogy van és nekünk a keveset, az aprót, a picit is meg kell becsülnünk és az élettől a többszörösét kapjuk vissza.