Feszt
Show MenuHide Menu

Budapesti diákmunka miközben dübörög a fesztivál szezon?

A fesztivál egyet jelent a bulizással, szórakozással, lazítással. Más szóval mindent megtestesít, ami maga a nagybetűs, gondtalan nyár. Éppen ezért minden évben ezt az időszakot várom a leginkább. Valószínűleg nem én vagyok az egyedüli, aki már a tavasz első meleg napján képes fesztivál hangulatba kerülni. A barátnőmmel rendszerint már jó előre elkezdjük a szervezést, hiszen a fesztiválok nyitják és egyben zárják is nyarat, keretet adva ezzel az év legjobban várt időszakának. Ezekkel a rendezvényekkel együtt megérkeznek az izgalmas zenei események, a sztárfellépők pedig életre szóló élményekkel gazdagítják a jelenlévőket. Nem kérdés tehát: ha nyár, akkor fesztivál!

A barátnőm idén azonban egy érdekes ötlettel állt elő, amit kezdetben értetlenül fogadtam, idővel aztán nem csak, hogy megértettem, de követni is akartam a példáját. És hogy mi volt az a bizonyos ötlet? Nem más, mint hogy összeköti a kellemest a hasznossal! Idén nem, mint szórakozó, hanem mint dolgozó fog részt venni a fesztiválokon.

Elsőre valóban meglepett, amit mondott, hiszen most először szeretett volna budapesti diákmunkát vállalni némi plusz pénz és tapasztalat szerzés miatt. A kezdeti sokk után végiggondoltam a hallottakat és kénytelen voltam igazat adni neki, hiszen a fesztiválok, koncertek és egyéb nyári események költségei gyorsan felhalmozódhatnak és sokba kerülhet a végösszeg. Továbbá az is igaz, hogy a budapesti diákmunka remek lehetőség arra, hogy némi pénzhez jusson valaki. Mivel a barátnőm vendéglátó szakos, ezért még releváns tapasztalatot is szerezhet, ha részt vesz hasonló rendezvényeken. Biztosan az előnyére válik majd, ha kilép egyszer a munkaerőpiacra. Emellett a budapesti diákmunka lehetőséget kínál arra is, hogy új emberekkel ismerkedjen meg az ember és hasznos kapcsolatokra tegyen szert.

Megkérdeztem barátnőmet, hogy mégis hol találta meg ezt a remek álláslehetőséget. Jól átgondolva a dolgokat én is nagyon örültem volna egy ilyennek, így reméltem, hogy számomra is akad majd valami.

A kérdésemre hamar jött is a válasz miszerint a legjobb budapesti diákmunkák az topiwork.hu weboldalán érhetők el. Nem találkoztam még ezzel az iskolaszövetkezettel, így gyorsan az oldalukra is irányítottam magam. Barátnőmnek igaza volt, mert valóban számos lehetőség állt ott a diákok rendelkezésére, ha munkát keresnek a nyári hónapokra, vagy úgy általánosságban. Kezdve a vendéglátóipari, kereskedelmi, bolti vagy hostess munkáktól egészen a már specifikusnak mondható gyakornoki munkákig minden szerepelt az oldalon. Sőt olyan is akadt, amihez ki sem kellene mozdulni, mert az interneten keresztül, otthon történik a munkavégzés. Ez persze főként az IT vagy grafikai vonal.

Őszintén szólva meglepett, hogy mennyi lehetőség van, és kicsit sajnáltam is, hogy ilyen későn fedeztem fel ezt a remek portált. Számomra ugyanis már csak egy év volt hátra az iskolából, így nem élvezhettem már sokáig a diák státusz előnyeit.

Emiatt is bíztatok mindenkit, hogy használja ki a tanulós éveit, akár még középiskolában, akár már egyetemen tanul. A diákmunka lehetőséget ad arra, hogy sok új tapasztalatot szerezzünk, tanuljunk, új emberekkel ismerkedjünk, miközben némi pénzt is keresünk. És talán, ami a legfontosabb, hogy ebben az időszakban elköteleződés nélkül próbálgathatunk különböző dolgokat. Alkalmunk nyílik kitalálni, hogy milyen irányba szeretnénk haladni a jövőben. Ebben a korszakban a diákmunka lehetőséget kínál arra, hogy fejlődjünk és megtapasztaljuk kicsit a felnőttvilágot.

Mindenképpen a TopiWork weboldalát ajánlanám, ha elhatározod, hogy az iskolai tanév alatt, vagy a nyári szünetben dolgozni szeretnél valamit. Végül barátnőmhöz hasonlóan én is náluk találtam meg a tökéletes nyári munkát és egy rossz szavam sem lehet a TopiWork csapatával való együttműködésre.

Ha egy igazán jó iskolaszövetkezetet keresel, ahol rengeteg lehetőség van, ahol szupergyors és egyszerű az ügyintézés, valamint ahol tényleg te, a diák az első, akkor mindenképp látogass el a topiwork.hu oldalra.