Feszt
Show MenuHide Menu

Tanultam a hibáimból és legközelebb nem viszem fesztiválra a laptopomat

Szokták mondani, hogy a saját kárán tanul az ember, és ennél igazabb közmondás talán nincs is. Nyár van, fesztivál szezon, én pedig már az első fesztiválokon is ott voltam, hogy felkészüljek az igazán nagyszabásúakra is.

Sajnos, attól, hogy fesztivál van, az élet még nem áll meg, így volt olyan, mikor dolgoznom kellett egy fesztiválon. Igazából meglepően könnyen vettem az akadályt, nem volt nagy dolog, csak meg kellett nyitogatnom pár e-mailt, válaszoltam rájuk és folytathattam is az egész hetes bulizást.

A nagy melegben pedig mi sem esik jobban, mint egy hideg sör, egy édes koktél. Ezeket egészen addig lehet élvezni a fesztiváli forgatagban, amíg valakinek az adagja nem a sátradon landol. Egy kis sörszag, egy kis nedvesség még senkinek nem ártott meg, de majdnem agyvérzést kaptam, mikor a sátorban hagyott laptopomon találtam meg a sörre utaló jeleket. A laptop be sem kapcsolt, teljesen elázott az italtól. Magamban már keresztet vetettem a gépezetre és a többi, fesztiválon töltött nap már nem volt igazán felhőtlen a mosolyom, hiszen rengeteg olyan fájl van a laptopomon, amik pótolhatatlanok, és ha emiatt a kis kaland miatt elvesznek, azt nem fogom tudni kiheverni.

Amint hazamentem a fesztivál után, éppen csak kitettem a sátrat száradni a kertbe, miután jól átmostam vízzel, egyből el is kezdtem szervizet keresni. Próbáltam valami ázott laptop specialistát keresni, ami persze nem létezik, de a pcmentor laptop szerviz legendásan híres a megmentett laptopokról, így oda vittem be a kis drágámat, aki sajnos az incidens óta nem tért magához, ellenben elképesztően ragacsos lett. Az oldalukon láttam, hogy van náluk laptop folyadék tisztítás, szóval hozzájuk vittem el a kicsikémet.

A pultnál álló embernek vázoltam a helyzetet, ő részletesen elmagyarázta, hogy hogyan is zajlik egy ilyen kis beavatkozás, én pedig nagy reményekkel telve távoztam, hiszen lehet, hogy a laptopom menthető! Majdnem minden reményt feladtam már, de úgy tűnik, hogy vannak még csodák, a pcmentor laptop szerviz pedig egy igazi kis laptop kórház.

Pár nappal később kaptam a telefont, hogy a művelet sikeres volt, a laptopom működik és nem szenvedett semmilyen maradandó károsodást. Amint lehetett, mentem is érte, otthon pedig alaposan megvizsgáltam. A sörszag teljesen eltűnt és nem is ragad már, ugyanolyan jó, mint addig volt.

A laptopszervizben megmentették, megszabadították a sörtől. Most már ezt is elmondhatom róla, a laptopom túlélt egy fesztivált és egy kiadós sörfürdőt, én pedig szerintem kihordtam lábon egy kisebb szívrohamot.

Az biztos, hogy egy életre sikeresen megtanultam a leckét és nem fogom többet fesztiválra cipelni a laptopot, nem fogom bennhagyni a sátorban, sőt, még csak a közelébe sem fogok menni többet folyadékkal a kezemben. Nem is tudom, mihez kezdtem volna, ha nem tudták volna kitakarítani. De szerencsém volt, mert megtaláltam a lehető legjobb helyet, ahol gond nélkül el tudnak bánni az ilyen jellegű problémákkal.

Tényleg híres a pcmentor laptop szerviz arról, hogy mindent megjavítanak, amit csak lehetséges, ráadásul teljesen márka függetlenül dolgoznak, bármit megcsinálnak, amit odavisznek nekik. Láttam az oldalukon azt is, hogy még laptop futárjuk is van, azaz eljönnek a laptopért, ha az az akadálya a szervizelésnek, hogy valamiért nem tudunk elmenni az üzletükbe.

Volt már olyan velem, hogy a garanciális laptopot garanciális szervizbe küldtem, és mikor visszakaptam, a problémám ugyanúgy megmaradt, szerintem semmit nem csináltak vele. De mikor harmadszorra is javítás nélkül adták vissza, akkor feladtam, hogy valaha meg lesz javítva. És minden alkalommal azt mondták, hogy megjavították, ami persze csak hazáig tartott. Onnantól kezdve nem adok le semmit garanciális szervizre, inkább kifizetem magamnak, mert, ha rajtuk múlik, addig ülnek a terméken, amíg le nem jár a garancia, hogy ne is kelljen megcsinálniuk.

Örülök, hogy találtam viszont egy ilyen, viszonylag olcsó, és 100%-ig megbízható szervizt, mint amilyen a pcmentor laptop szerviz. Legyen ezentúl bármilyen gondom, ők biztosan kezelni tudják majd a helyzetet.

A fesztivál egyébként elképesztően jó volt, nagyon jól szórakoztam. Minden fellépőt sikerült megnéznem, akit meg akartam, az utazás is jól telt, pedig egy vidéki fesztiválon voltam, oda általában kicsit kaotikus szokott lenni a kijutás. De idén megoldottuk, minden zökkenőmentesen zajlott.

Azt hiszem, hogy a többi helyszínen kihagynám a sörfürdőzést is, egyszer bőven elég volt, a sátram nem hiszem, hogy túlélne még egy kört ebből. Az első szagát is alig sikerült kiszednem belőle. Szeretem a sört, de azért nem szeretnék sörszagban aludni.

Már alig várom, hogy a nyár hátralevő részében még több hasonló fesztiválra látogassak el, ezúttal természetesen a laptopom nélkül.