Feszt
Show MenuHide Menu

Fesztivál szezon után megfontolt felnőtté válni.

Miután elvégeztem a főiskolát, adtam magamnak egy kis lazítási időt, nem kerestem rögvest munkát, úgy gondoltam ennyi jár számomra, hogy legyen még egy jó nyaram. Ezt a nyarat szerettem volna élményekkel megtölteni nem csak utazással, melyen új embereket ismerek meg, de gondoltam részt veszek majd kisebb és nagyon haza és külföldi rendezésű fesztiválokon. A kisebbeken azért, mert azok nagyon családiasak és nem annyira ismertek, még megvan a varázsa és olyan újdonságokat tapasztalhat az ember, amit a nagy, ismert fesztiválokon nem igazán. Új, feltörekvő zenészek és művészek szárnypróbálgatásaiban lehettem közreműködő, azáltal, hogy ott voltam és visszajelzéseket adtam számukra.

A nagy, elismertebb fesztiváloknak is rettentő nagy varázsa van, sok ember, rengeteg külföldi, az egész egy multikulti massza, nem utolsó sorban ismert, nemzetközi előadók fellépéseit lehet megnézni. Az élmények felbecsülhetetlenek mindegy, hogy melyikre is gondolok vissza. 
A remek nyaram után elhelyezkedtem, jól is kezdtem keresni, és közeledett újra a következő évi fesztivál szezon. Mivel az előző évi ilyen jól sikerült, úgy gondoltam, hogy a meglévő megtakarításaimhoz nem nyúlok, de ezen a nyáron is remek koncerteken szeretnék lenni, egy – egy fesztiválon, és így is cselekedtem, szuper nyári szezont hoztam magamnak össze, tele élménnyel és az unokáimnak is elmesélendő történetekkel. Ezek után úgy döntöttem, hogy a megtakarításaimat valami tárgyi, maradandóra fogom fordítani, ezért úgy döntöttem, hogy lakást fogok vásárolni.

Nagy elhatározás volt ez, ami nagy munkával és időbefektetéssel jár.

Mivel a fővárosban készültem lakást vásárolni az itteni piacot kell kellett feltérképeznem, az eladó lakások Budapesten kategóriájú lakások tárháza kifogyhatatlan, nem csak a nyomtatott apróhirdetésekben, hanem már az interneten is, sőt szinte már csak ott lehet böngészni az ingatlanok között. Ezért én is az internet adta lehetőségek között válogattam, mikor rátaláltam egy remek oldalra, ahol kedvemre keresgélhetek az eladó lakások között. Nagyon nagy elvárásokkal és tervekkel kezdtem neki a lakás keresésnek, voltak elképzelésem milyet szeretnék, hogy csak kicsit kelljen átalakítani és az összeghatárt is megszabtam, hogy ár érték arányban milyen ingatlant is képzelek el. Nem akartam magam nagyon nagy terhekkel megróni az árát illetően. Minden elképzelésemet összegeztem, hogy hány szobás legyen lehetőleg, kettő, nappali rész, kis konyha és fürdőre vágytam. Ha egy kis erkélye vagy több ablaka lett volna a kis lakásnak az csak pluszt adott volna hozzá.

Ezekkel az elvárásokkal kezdtem neki a keresésnek mikor is rátaláltam egy remek online hirdetésekkel foglalkozó oldalra, amely nem csak tárgyak értékesítés teszi lehetővé, hanem ingatlanokét is. Remekül strukturált oldal, melyet minden felhasználó könnyű szerrel tud használni. Legyen az a feltöltő-hirdető, vagy éppen aki a kereső oldalon áll, fiatal vagy idősebb, az oldal kezelhetősége nagyon egyszerű elveken alapul, mindenki számára jól használható. Az oldal üzemeltetői a hirdetés feladásnál nagyon vásárlóbarát funkciókat és kritériumokat foglaltak a szabályzatukba. A vásárlás és az eladás megkönnyítését úgy teszik lehetővé, hogy nagyon ajánlatosként megjelölik és tárhelyet, lehetőséget biztosítanak, hogy az eladó a lakásáról leírást mellékeljen, ez nagyon fontos és számomra is nagy segítséget jelentett, amikor nekiálltam keresni. Az ingatlanról minden vásárló szeretne többet megtudni, akár az eladó saját szavait olvasva, én szerettem, amikor hosszason taglalták a lakás ismérveit. Az egyfajta meggyőző eszköz is, nagyon fontosnak érzem, hogy ezt a honlap üzemeltetés is így gondja és lehetőség ad az eladók számára, hogy mellékeljenek leírást. Ez mindenki érdeke hiszen a hirdetés feladása ingyenes ezen a remek oldalon, de a vásárlók célja minden esetben, hogy szuper lakást találjanak, az eladóé pedig, hogy minél előbb eladják a lakásukat. 
Nem csak az ingyenes hirdetés feladással teszi kedvezővé szolgáltató oldalát a cég, hanem, hogy a leírások mellé, a hirdetők az eladás ösztönzése érdekében még fényképeket is tudnak mellékelni hirdetésükhöz, ehhez az oldalfunkcióhoz is nagy tárhelyet biztosít a honlap üzemeltető. Itt is érdemes megfelelő mennyiségű képet feltölteni, hogy a vevők el tudják dönteni, hogy számukra az éppen mérlegelés alatt álló ingatlan a legmegfelelőbb, ezt képekkel ellátott hirdetések tekintetében jóval könnyebb megállapítani, mint ahol csak leírás van. A fényképek is segítséget nyújtanak a vásárlás ösztönzéshez, szupert ha még alaprajz is található köztük, így a keresők már el tudják képzelni, hogy milyen lehet a lakás kialakítása.

Ilyen szuper oldal segítségével kezdtem neki az eladó lakások budapesten kategóriában keresni. Az oldal nagyszerű funkciója, hogy szűrőkkel van ellátva, ezért rögvest be is állítottam, hogy csak képekkel ellátott hirdetéseket hozzon, adjon ki számomra. Valamint a régiót is be tudtam állítani így csak a Budapesten eladó lakásokat hozta fel. Fontos volt, hogy ne minden árkategóriában jelenítse meg az eladó lakásokat Budapesten, ezért a szűrőt használta, hogy az általam meghatározott minimum- maximum árkategóriában hozza ki a találatokat. Amikor mindezzel készen voltam, az oldal üzemeltetője még egy plusz dologgal hozzájárult az álomlakásom megtalálásához, miszerint be tudtam állítani, hogy az árkategóriákat növekvő sorrendben hozza fel. Szuperül strukturált oldallal volt dolgom, a keresésem minden egyes alakalmával. Mivel rengeteg hirdetést tartalmaz az oldal és mivel rengeteg eladó lakások vannak Budapesten is, ezért napokig lehet válogatni, míg az ember a neki legmegfelelőbbet megtalálja.

Így tettem én is, minden nap átböngésztem az eladó lakásokat Budapesten, mindig találtam újat, ami megtetszett és rendkívül elégedett voltam azzal, hogy mindenki magához képest próbálta betartani az oldal elvárásait és az oldal szűrőit használva, mindig képekkel ellátott ingatlant tudtam górcső alá venni, számomra ez nagyon fontos volt, hogy mielőtt személyesen meglátogatok egy ingatlant, mielőtt több időt és energiát fordítanék arra, hogy elmenjek az ingatlan eladójához, előzetesen fel tudjam mérni a lakás állapotát, mivel ez kritériumaimban benne volt, hogy nem túl sok felújítást igénylő lakást szeretnék, ezért a fényképek fontos szerepet játszottak abban, hogy felkeressek – e egy – egy ingatlant. Azok alapján döntöttem el, hogy megéri még a befektetett energia és pénz, vagy már túl sok lenne és inkább egy másik lehetőséget várok meg, ami sokkal jobban megfelel az általam támasztott elvárásoknak, ingatlan állapotának.

Ennek a remek hirdetésekkel foglalkozó honlap segítségével találtam meg álmaim lakását. Pár alkalommal kellett csak meglátogatnom egy – egy ingatlant érdeklődésképpen, amikor is megtaláltam a nekem megfelelőt. Remek környéken, jó közlekedéssel, megfelelő állapotban, hogy a felújításra nem kell annyi összeget ráfordítani, rögtön lakható az ingatlan. Nagyon örültem, hogy az eladó korrekt volt végig, ez már a hirdetéséből is látszódott, nagyon igényesen megírt és képekkel ellátott volt, ezért bíztam abban, és teljesült is, hogy hamar meg tudunk egyezni. Mindenkinek csak ajánlani tudom, ezt a remek hirdetésekkel foglalkozó oldalt, ha hirdetni szeretni akkor is, ha venni támadt kedve akkor is. Számomra nagyon megbízhatónak tűnt, én annak találtam, hogy mindig hiteles, ellenőrzés alatt tartott hirdetéseket közölnek az oldalukon.