Feszt
Show MenuHide Menu

Hogyan győzzük le a vörös hegységet: fesztiválszerelem pattanással

kozmetikumok

kozmetikumok

A fesztiválszezon közeledtével a barátnőimmel eltöprengtünk azon, hogy a fesztiválokra mégis milyen praktikus kozmetikumokat kellene vinnünk. Mielőtt elkezdtünk tanakodni azon, milyen dolgokat írjunk a bevásárolandók listájára, én klasszika-filológusként elmagyaráztam a lányoknak, hogy a kozmetika szó az ógörög kozmoszból származik etimológia szempontjából, és azt jelenti, hogy világrend, rendezett dolgok halmaza. Az ige ékesít jelentéssel is bír, amely a szó jelentésrétegeibe is mélyen behatol. Szóval a kozmetikai termékek etimológiailag arra valók, hogy rendbe szedjenek, és rendezetten tartsanak és széppé tegyenek minket.

Mindenesetre a lányok legyintettek a magyarázatomra, és inkább megnyitották az aquamundi.hu weboldalát, hogy onnan nézzenek valami izgalmas dolgot. Manapság egyre inkább felkapottak a natúr kozmetikumok, amelyek semmilyen tartósítószert, hozzáadott anyagot nem tartalmaznak. Számomra az Aqua Mundi természetesen azért volt szimpatikus első körben, mert weboldalán levezeti a latin szavak jelentését, megmagyarázza, mi a cég elsődleges célja. Olyan emberekre teljesen ártalmatlan termékek, kozmetikumok létrehozása, amelyek használatuk során nem károsítják a felhasználók egészségét.

Sorra vettük az összes terméküket, és mindből rendeltünk egyet-egyet. A vegyszermentes mosáshoz vettünk mosódiót, néztünk natúr ajakírt is, körömvirágos kézkrémet, hiszen mindhármunknak nagyon érzékeny a bőre. Még hidratáló arckrémet is vettünk, hogy a sok nevetgéléstől rendbe szedjük az arcunkat, és megfelelő módon nézzünk ki minden nap, minden alkalommal készen álljunk a kalandokra, szép, tiszta, feszes bőrrel. A kedvenc rendelésem egyébként a levendulás szappan volt, annyira tetszett annak a kozmetikumnak a színe, egyből beleszerettem!

A fesztivál közeledtével felpakoltunk egy puttonnyal ezekből a szappanokból és krémekből, és elindultunk a fesztiválra.

A legjobb barátnőm a fesztiválhét második napján összeszedett magának egy győri srácot. Nagyon helyes és kedves fiú volt, az egyik koncert során rálépett Hella lábára, aki pedig lendületből lépett volna tovább tánc közben, így barinőm papucsa elszakadt… engesztelésképp a győri fiú, akit, mint kiderült, Zsombornak hívtak, meghívta őt egy pohár valamire. Hella persze beleszeretett az udvariassága miatt körülbelül két perc után, elérhetőséget cseréltek, és az éjszaka végén megbeszélték, hogy másnap reggel a büfénél találkoznak.

Hella viszont reggel nem akart egy tapodtat sem mozdulni a sátrunkból: valószínűleg valami olyat evett, amitől az egész arcán apró pattanások jöttek ki.

A helyzeten még az alapozó sem segített, szóval Hella összegömbölyödve feküdt a hálóhelyünk végében, és nyöszörögve próbálta siratni a fiút, akiről éppen aktuálisan elhitte, hogy a leendő gyermekei apja.

Aztán meguntam a dolgot, meg nem akartam azt sem, hogy elszalassza talán élete legjobb lehetőségét, ki tudja, lehet, hogy tényleg ez a srác a platóni értelemben vett élete szerelme…

Szóval fogtam egy pohár vizet, belemártottam az ujjamat, majd pacsmagolni és tapogatni és előhalásztam az Aqua Mundis kozmetikumokat. Arra gondoltam, talán megnyugtatják a bőrét: és a prekoncepcióm beteljesedett. A könnyed anyagú, mindenmentes szappan és hidratáló krém eltüntették Hella bőréről a pírt. Annyira boldog volt, szinte kiugrott a bőréből, amikor a kicsi kézi tükrében megpillantotta saját arcát. Mivel a bőr pirossága megszűnt, a pattanásokat képes volt eltüntetni nagyjából az alapozó. Hella arca újra teljes pompájában ragyogott!

Azóta csak Aqua Mundi kozmetikumok vannak a polcain, sőt, az én polcomon is: főleg, hogy összejött a sráccal, Zsombival, és azóta már egy kisgyerekük is született, egy nagyon bájos kislány. Még a gyerek bőrével is kompatibilisek ezek a natúr termékek, gyengéden bánnak az újszülött gyerek puha, érzékeny bőrével!