Feszt
Show MenuHide Menu

A fesztiválok nélkülözhetetlen kellékei

Amíg fiatalabb voltam, minden évben eljártam fesztiválozni a barátaimmal. Voltak elég kemény nyaraim is, amikor az összes nagyobb fesztiválra elmentem, egy-két hét vagy akár pár nap szünettel. Őszintén szólva nem igazán értem, hogy hogyan bírtam alvás, pihenés és rendes étkezések nélkül, de mégis jó emlékként maradtak meg ezek a nyarak.

Egy pár évben munkát is szereztem a fesztiválokon, aminek meg voltak az előnyei és a hátrányai is. Összességében jó élmény volt. Az ingyen karszalag és szállás megérte a munkát, viszont nyilván nem úgy zajlottak a napjaim, mint valakinek, aki kizárólag a szórakozás miatt megy. Két műszak volt, az egyik déltől éjfélig a másik pedig éjféltől délig. Elég húzós volt estig dolgozni, aztán pedig elmenni szórakozni, nagyjából 4-5 óra alvással, de jól éreztem magam. Azért bevallom, a munka sem volt, olyan hű de kemény, mert a fesztivál kempinges részén kellett karszalagoznom. Az első két nap után szinte semmi dolgom nem volt.

Ezekben az években megtanultam, hogy mik azok a dolgok, amiket mindenképpen kell vinni magaddal egy fesztiválra, főleg akkor, ha kempingben töltöd az éjszakákat is. A zsebkendő, a szúnyogirtó és az esőkabát mind elengedhetetlen részei ennek, viszont ami még nagyon fontos az a szappan. Nagyjából sosem volt szappan a mosdókban, így megtanultam, hogy mindig vigyem magammal a sajátomat.

Mára más nem is akármilyen szappant viszek magammal, ha fesztiválra megyek vagy ha elutazom valahova, hanem amit én készítettem. Mindig is szerettem kreatív lenni és amit csak tudtam, elkészítettem hát én, sajátkezűleg otthon. Legyen szó kötésről, horgolásról, gyertyaöntésről vagy ez esetben szappan készítéséről, mindent megpróbáltam megcsinálni. A szappan alapanyagok könnyen beszerezhetőek, így mindenki kipróbálhatja, hogy hogyan is kell elkészíteni a különböző változatokat. Én a Pipere Porta weboldaláról szoktam rendelni, eddig mindig elégedett voltam velük. Az oldalon könnyen el lehet igazodni, minden kategória egyértelműen fel van tüntetve és naprakész, így sok-sok hasznos információt is meg lehet tudni. Készíthetsz magadnak saját profilt is, ami sokszor megkönnyíti a vásárlást és a termékek közti keresgélést.

szappan alapanyagok

Amikor először megtaláltam a Pipere Porta oldalát, mert szappan alapanyagokat keresgéltem, rögtön megtetszett, hogy vannak oktatóvideóik. Számomra ez volt az egyik legszimpatikusabb dolog, mert nem igazán tudtam, hogyan is fogjak bele a dolgokba… Bár egyébként nem kell atomfizikusnak lenni hozzá. Mégis nagyon tetszett, hogy többféle videó is található a weboldalon, ami bemutatja, hogy hogyan készíts például fürdőbombát, fürdősót vagy az én esetemben hagyományos szappant. Szerintem nagyon pozitív dolog, hogy megosztják a vásárolókkal a folyamatokat, hiszen, ha valaki még nem próbálkozott ilyenekkel, mégis honnan kellene tudnia, hogy mi a menetük? És ha valaki olyan, mint én, akkor kell a megerősítés, hogy biztos legyen a dolgában. Azóta persze már több mindent is elkészítettem és nagyon boldog voltam a végeredményektől!

A Pipere Portának saját blogja is van, ahol hasznos információkat is megosztanak velünk, én itt találtam egy olyan bejegyzést is, ami segített az első saját szappanom elkészítésében. Érdemes böngészni az oldalon, mert rengeteg hasznos dolgot lehet találni. Mivel minden láthatóan és érthetően fel van tüntetve, így egyszerű eligazodni a termékek és a kategóriák között is. Amik nekem nagyon megtetszettek azok például a szappan öntő formák voltak. Minden különleges alkalomra megtaláltam eddig a formát, amit szerettem volna és szebbnél szebb szappanokat készítettem ajándékba is.

Mivel különféle szappanok vannak, amiket el lehet készíteni, így érdemes megnézni, hogy pontosan milyennel is szeretnél megpróbálkozni először. Én készítettem már vegyes lúgozású szappant, de borotvaszappant is többek között. Miután kiválasztottad a receptet, egyszerűen csak tedd a kosárba a hozzá szükséges termékeket. Amikor pedig sikeresen összeválogattad a szappan alapanyagokat, a rendelés folyamata már nagyon egyszerű. Többféle fizetési mód közül tudsz választani, így biztosan találsz számodra kedvezőt. Én általában utánvétellel szoktam rendelni, nekem ez a legoptimálisabb. Emellett a szállítási módokból is több opció van. Legtöbbször én az árak alapján döntök, hiszen kihasználom a lehetőséget, ha tudok spórolni pár forintot! Azt viszont nem szeretem máshol, amikor nem tudod kiválasztani, hogy hogyan szeretnél fizetni vagy milyen kiszállítással szeretnéd átvenni.

Amit nagyon szeretek még a Pipere Porta webáruházában, hogy tudtam vásárolni ajándékutalványt a rokonoknak. Az anyósom például olyan, mint én, és imádja kézműves tevékenységeket, így nem is volt kérdés, hogy meglepem egy kuponnal. Szerintem nincs is jobb ajándék, mint valamiféle élményt adni a másiknak. Azóta pedig már ő is a szappankészítés művészetének a rajongója.

Mint említettem, elég széles a Pipere Porta választéka és ha mondjuk a gyertyakészítéssel szeretnél inkább megpróbálkozni ahhoz is megtalálod a szükséges alapanyagokat. Őszintén szólva azt még nem próbáltam, mert valamiért nehezebbnek tűnik, mint a szappankészítés. Persze valószínűleg ez sem nagy ördöngösség, szóval rajta is van a listámon. Engem nagyon le tudnak nyűgözni, hogy milyen gyönyörű gyertyákat lehet készíteni, számomra ez is egyfajta művészet. Mindezek mellett persze még rengeteg más dolgot lehet találni az oldalon, amik bárkinek a háztartásában hasznosak lehetnek. A kiemelt ajánlatokat is érdemes átböngészni, illetve a top termékeket, hiszen ha valakinek nincs tapasztalata, jól jönnek a tippek és ajánlások.

Ha pedig az oldalon nem sikerült eligazodni, nem találtál meg valamit vagy csak lenne pár kérdésed, könnyen felveheted velük a kapcsolatot az oldalon keresztül velük. Ha más módon szeretnéd inkább, akkor e-mailen vagy telefonon is könnyen el lehet érni a Pipere Portát. Bár ha egy kicsit elidőzöl vele, könnyen meg lehet találni minden fontos információt.

Nem is tudom már, hogy mi volt az oka, de az elején nagyon féltem sajátkezűleg elkészíteni bármit is. Valószínűleg azért, mert nem akartam, hogy ne sikerüljön. Ami igazából butaság, mert nem sikerülhet minden elsőre. Mivel az oktatóvideók segítségével álltam neki a feladatnak, így már elsőre is tetszett a végeredmény. Ezáltal volt sikerélményem és könnyebben ment az is, hogy újra próbáljam.

Én nagyon elégedett vagyok a Pipere Porta webáruház termékeivel és csak bátorítani tudok mindenkit, hogy készítsetek saját szappant! Nem is hiszitek el, hogy mennyire jó élmény és így lehet ez egy közös program a gyerekekkel is. Arról nem is beszélve, hogy a mai világban sokszor jobb ha magad készíted el a dolgokat. Én már nagyjából három éve nem veszek péksüteményt, kenyeret, mert mindent megsütök otthon, és ugyanígy vagyok a tisztítószerekkel is. És ami a legjobb, hogy biztosra akkor tudod, hogy mi van benne, ha te csinálod meg!

Ami pedig a legfontosabb, hogy ha fesztiválra mentek, mindenképp írjátok rá a nélkülözhetetlen dolgok listájára a szappant is. Bár tudom, a koncertek és bulik között nem éppen a szappanon jár az eszed!