Feszt
Show MenuHide Menu

A fesztiválozás alatt nem árt, ha van az embernél gyulladáscsökkentő!

Imádok nyáron fesztiválozni! Szinte egész télen arra spórolok, hogy nyáron minél több pénzem legyen a szórakozásra, belépő vásárlásra és mindenre, ami a tökéletes fesztiválozáshoz szükséges.

Az évek során már kitapasztaltam, hogy mik azok a dolgok, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy az ott töltött napok tökéletesen teljenek. Eleinte csak sátrat és ruhát vittem magammal szinte a fesztiválozáshoz, de az első egy-két alkalommal rájöttem, hogy ez bizony nem elég. Sokszor hiányoztak olyan alapvető dolgok, amik simán elfértek volna a táskámban, mégsem dobtam bele, hogy elvigyem magammal.

Ilyen fontos dolgok például a meleg ruha, a kézfertőtlenítő, szúnyogirtó, fájdalomcsillapító és egy jó gyulladáscsökkentő készítmény.  A meleg ruha evidens dolog, hiszen éjszakánként hidegebb a levegő, mint nap közben, ráadásul sátorban alvásnál még hűvösebb tud lenni, hiszen az ember közvetlenül a földön fekszik.

A kézfertőtlenítő azért lényeges, mivel egy fesztiválon sok a por és a kosz, ha az ember fontosnak tartja a személyes higiéniáját, akkor nem lehet baj, ha bedob egy ilyet maga mellé.

Na meg a gyógyszerek. Persze nem az a cél, hogy az ember lánya lebetegedjen, de nem árt, ha azért mindenre fel van készülve. Velem is megesett már az, hogy egy-egy napon fájt a fejem, vagy éppen hőemelkedésem lett, de nem volt nálam semmi, ami segíthet. Ebből tanulva idén már volt nálam fájdalomcsillapító, lázcsillapító és gyulladáscsökkentő is. Ez utóbbi szintén hasznos lehet, mert a hepe-hupás talajon könnyen megcsúszhat az ember, kifordíthatja a bokáját, meghúzhatja a térdét, bicegve viszont lehetetlenség végigállni (és végigugrálni) a kedvenc zenekarod koncertjét!

Idén nyáron szerencsére megúsztam a fesztiválszezont sérülések és betegség nélkül. Mindössze néhány szúnyog csípést sikerült összeszednem, mert mint utóbb kiderült, a szúnyogok kezdenek immunisak lenni az ellenük kifejlesztett szerekre, de sebaj. Ennyi azért belefér.

Nagyon jó koncerteket láttam, a barátaimmal remekül éreztük magukat és szinte már a jövő nyarat várjuk, hogy újra belevethessük magunkat a fesztiválok színes, bohókás és csodálatos világába.