Feszt
Show MenuHide Menu

Ha már a fesztiválozásról lemaradok…

Sajnos én is elkövettem az egyik olyan hibát, amit minden kezdő motoros el szokott követni. Itt és most szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy ha motorozik, fordítson nagy figyelmet a védőfelszerelésre, melegben is! Nekem most egy fesztiválélményem bánta a felelőtlenségemet.

Történt ugyanis, hogy úgy gondoltam, hogy nagymenő leszek, és én bizony farmerben fogok felülni a motoromra. Ki is választottam egy csinos, testhez álló darabot, aztán pedig felvettem hozzá a speciális térdvédőimet és már száguldottam is. Egyetlen dolgot hagytam ki a számításból. A kipufogó forró!

A meleg fém pillanatok alatt átégette a nadrágomat és egy nagyon csúnya, mély sebet mart a lábamba. Sajnos ezzel a sebbel a szokásos, nyár eleji fesztiválokat sem merem meglátogatni. Attól tartok, hogy a homokos, esős, sáros talajon elfertőződne a lábam.

Mivel itthon maradtam, és egy pár hétig a napsütést is kerülnöm kell, bevallom őszintén, nagyon unatkozom. Már mindenfélét kipróbáltam, kreatívkodtam, olvastam, naplót írtam…. De azért eléggé unalmas időszak azért így.

Szerencsére találtam egy tök jó oldalt, ahol magyar szinkronnal lehet filmeket nézni. Mozi.ma a neve. Azért tetszik nagyon, mert szinte csak új filmek vannak rajta, nem mindenféle régi, nyolcvanas évekből itt maradt Zs kategóriás vacak.

Nem csak filmek, de sorozatok is vannak fenn szép számmal. Ez ilyen betegeskedős időben nagyon jól jön. Ilyenkor remek dolog, hogy több részt is meg tudok nézni egymás után. Egyenként, hetente kivárni, hogy mikor jön ki az új rész, nagyon fárasztó lenne. Biztosan nem csinálnám azt, mint régen, hogy mindig megpróbálok hazakerülni az új rész idejére. Így viszont nem maradok le semmiről.

Nagyon tetszik, hogy nem kell a letöltéssel bajlódni, meg mindenféle vírust összeszedni a gépemre. Ráadásul később, ha már meggyógyultam, út közben is fogom tudni használni… Már ki is találtam, hogy ingázás közben meg fogom nézni a kedvenc sorozatomat… Reggel a vonaton csak bedugom a fülesemet és kész.

Azon gondolkozom, hogy teljesen le is mondom a tévé előfizetésemet. ezen az oldalon ugyanis úgy lehet filmezni, hogy nem jönnek be folyton a képbe hülye reklámok, nincsenek késések, minden akkor és ott jön, amikor én szeretném.

mozi.ma

Így betegség idejére mindenképpen megérte ellátogatni ide, de azt hiszem, akkor is jól fog jönni ha már a mászkálós időszakomat élem. Örülök, hogy az itthon töltött egy hét azért mégis tartalmasan fog telni. Persze, jobb lenne az élményeket egy sátorban vagy a motorom nyergére támaszkodva megélni, de ha már így sikerült, én nem fogom feladni és igenis jól érzem magam. Szóljon ez a nyár az ilyen jellegű élményekről, ahelyett, hogy gyötrődnék azon, milyen rosszul jártam a balesetemmel.

De továbbra is mindenkinek azt tanácsolom: motorra csak ügyesen, szépen, felelősséggel – különben baj lesz. Még akkor is, ha nem “klasszikus” baleset történik.