Feszt
Show MenuHide Menu

Egy hét pazarlás, ötvenegy hét előre gondolkodás

Minden évben van egy hét, amikor mi is elengedjük magunkat. Szoktunk év közben is kirándulgatni egy-két napot, de nekünk a szokásos egy hetes nyári kikapcsolódás, az mindig valamilyen fesztivál. És bulizásból áll az egész.

Tudatos kistermelőkként ilyenkor kicsit feszengünk, mert nem kenyerünk egyébként a pazarlás, de egyetlen hétnyi fesztiválozás, eldobható palackos hűsítők vedelése, túlárazott készételek vásárlása – néha ilyen is kell… Egy hetet bulizunk, de mi, az év többi részében mindig visszafizetjük ezt a pazarlást a természetnek, a környezetünknek. Ezért is termelünk, termesztünk sokat – és mert a gazdabolt.hu óta profik lettünk ebben, így nekünk ez a természetes.

A párom szeretett bele először a Gazdabolt TV nevű YouTube-csatornába, ahol aztán megtanultunk mindent. Autodidakta módon követtük le az internetes rendeléseinket a hozzájuk tartozó útmutatókkal, videós gyorstalpalókkal, és tanultunk meg így bármit megtermelni.

Több üzletük is van, nem csak a szerteágazó internetes felületük létezik, bár utóbbin nagyon könnyű kapcsolatba lépni velük, akár a termékeikről kérdeznénk, akár magával a gazdálkodással kapcsolatban keresünk válaszokat bizonyos talányokra.

Már az unokatesóm is tőlük rendel dolgokat, mióta rábeszéltem, hogy fussa át a kínálatukat, és látta, hogy mennyire széles is ez a kínálat bármiből. Most éppen műanyag árnyékoló kellett neki, a háza előterében lebetonozott részhez, amit én vettem át, mert ők elutaztak. Többször jött már ugyanaz a futár, így jól ismerjük egymást mostanra velük. Innen jön a legtöbb termék, amit veszünk, mert mi a netes vásárlást preferáljuk mindenben, így náluk is a kiszállítás a tuti.

Viszont említettem, hogy vannak persze látogatható üzleteik. Az egyik hely, ahol jelen vannak, az a Flóra Hungária Nagybani Virágpiac, a másik pedig Szigetszentmiklóson a Csepeli utcában található. Van még ehhez is videós segítségük az oldalon az Üzleteink menüpont alatt, hogy mindenki odataláljon. A GPS koordináták szintén itt vannak feltüntetve.

De rendelni tényleg nagyon kényelmes. Kosárba teszi az ember a műanyag árnyékolót mondjuk, miután kiválasztottuk a szükséges mennyiséget az igényelt dologból, a “Fizetésre” kattintunk, és itt adhatjuk meg aztán a számlázási és szállítási adatainkat, ha még nincs fiókunk, vagy nem mentettük el ezen adatokat. A futár tényleg mindig közli előre, hogy mikor keres majd minket, a boltból pedig ugyanúgy, korrektül kommunikálnak mindenről. Ha valami nincs raktáron, akkor arról is, hogy mikor várható a dolog érkezése.

Nekünk ez a kifizetődő, mert kicsit a “világvégén” lakunk, de mindig minden időben ideér, és olcsóbb, mint elmenni érte. A műanyag árnyékoló is mutatja talán, hogy mindenkinek érdekes lehet ez a netes üzlet, nem csak gazdálkodóknak, kattintsatok hát ti is rájuk és gyűjtsétek a gazdapontokat!