Feszt
Show MenuHide Menu

Hétvégi munka, szórólap napelem rendszer

carousel-627188_640Hétvégén egy kisebb fesztivál volt nálunk. Miután a zsebpénz, vagy nevezhetjük plusz pénznek is mindig jól jön, így úgy döntöttem Adrival a barátnőmmel, hogy keresünk valami munkát, hogy pénzt kereshessünk. Tudtam volna hova tenni, hiszen szerettem volna egy új táskát venni, amit kinéztem magamnak. Bár egy kis plusz pénz elköltése nem nehéz, ezt mindenki tudja.

A munka

Mindig dolgoztam ha az időm engedte diákmunkát. Emlékszem, ha minden igaz 7. osztályos lehettem, amikor először felmerült ez a lehetőség. Elsőre szokatlan volt, és kicsit izgultam is, de aztán közép iskolában már nem volt gond. Jártunk szórólapozni, de olyan is előfordult, hogy rendezvényekre kóstoltatni. Tulajdonképpen megszakadni nem kellett soha, és jól megfizették.

Még a hétvége előtt bementünk Adrival a közvetítő céghez, hogy nincs e valami munka, de most nem volt sikerünk. Pedig már elterveztem, sőt ki is néztem, hogy mire fogom költeni a pénzemet. Persze így jár az aki előre elkölti a pénzt. Na csak gondolatban játszottam el vele.

A fesztivál 3 napos volt, gondoltam ha már nem sikerült munkát találni azért menjünk ki szórakozni egy kicsit. Meg is beszéltük Adrival, hogy átjön hozzánk, és innen megyünk majd együtt le a térre.

A pénteki nap

Az első nap mindig olyan hangolódos, még nagy dolgok nincsenek. Nem mondom, hogy nincsenek árusok, vagy kirakodók, vendéglátósok, de mégis a dömping az mindig a szombat. Nagy hangulat nem volt kint, csak az egyik boros faháznál volt egy kisebb csapat, ott még hangulat is volt. Úgy döntöttünk, hogy ha már úgy is hűvös van, akkor igyunk egy forralt bort. Elvégre az még nem árthat meg, és persze már a korunk is engedi. Én fűszereset választottam, de talán volt csak fahéjas is, nem emlékszem már.

A kissé hűvösödő időt egy kint lámpa melegítette fel. Olyan volt, mint valami hősugárzó. Már tudtam, hogy miért voltak itt az emberek az este ellenére is, hiszen itt ez kompenzálta a hideget valamennyire. Persze ha már ott voltunk, akkor beszédbe elegyedtünk a többiekkel, hiszen jó kis társaság volt.

Mégis lett munka

Az este folyamán kiderült, hogy a társaságból az egyik valaki egy napelemes rendszer cégnél dolgozik, és ők holnapra keresnek pont szórólaposokat. Kaptunk is az alkalmon, és egy gyors telefon szám csere után már mindent meg is beszéltünk.

Az este is jól sikerült, munka is lett belőle végül. Kell ennél jobban sikerült hétvége? Igaz végül úgy döntöttem, hogy mégsem veszek új táskát, mert tudom hasznosabbra is költeni majd, de így is boldog vagyok.