Feszt
Show MenuHide Menu

Fesztiváli hangulat után egy kis vízszerelősdi

Minden évben nagyon várom a fesztiválokat, ugyanakkor már egy jó pár éve nagyon tudatosan kell terveznem – ugyanis amióta egyetem mellett főállásban dolgozom, már nem olyan szabad a nyár, mint azelőtt. Meg kellett tanulnom a szabadnapjaimmal gazdálkodni úgy, hogy már jó előre el kell döntenem, mennyire vetem bele magamat a fesztiválozásba – jut-e majd időm nyaralni mellette? Lesz-e mindenre pénzem? Olyan kérdések ezek, amikkel néhány éve még nem kellett foglalkoznom. Ugyanakkor a szoros menetrendet igyekszem mindig a legjobb koncertekkel és programokkal, valamint a leglazább barátaimmal és ismerőseimmel ellensúlyozni, szóval a tavaly nyári fesztiválszezonnak is nagy várakozással néztem elébe.

Szerintem az egyik lehető legrosszabb szcenárió egy átbulizott este és éjszaka után arra hazaérni reggel az albérletedbe, hogy szivárog a víz a kád forró vizes csapja mellől. Jobbnak láttam, ha szakértői segítségért folyamodom. Vizszereles.net oldala lett végül a megmentőm, ugyanis nagy szerencsémre egy órán belül vállalták, hogy kiérnek a budapesti címemre – azért ez egy szombati nap korai óráiban igen nagy szó, szerintem. Elég volt felhívnom őket telefonon, és a kétségbeesésem közepette is viszonylag érthetően felvázolni, mi a probléma. A vonal túlsó végén egy kedves, megnyugtató hang adta a tudtomra, hogy valószínűleg egy gyors javítással orvosolható a probléma, ugyanakkor sajnos az is előfordulhat, hogy néhány csempét le kell verni és bontani kell a rendszert. Nagyon bizakodtam az első verzióban, és amíg nem ért ki a vízszerelő, addig a honlapon böngészgettem további hasznos információk után. Vizszereles.net – elég beírni ezt, és egy komplett új világ tárul eléd a sok hasznos információval és jótanáccsal.

Először is megtudtam, hogy nem csak Budapesten, hanem számos Pest megyei településen egyaránt vállalják, hogy sürgős esetben megpróbálnak 1-2 órán belül a helyszínre érni. (Azért biztos, ami biztos alapon érdemes azt a listát átnézni, ahol az érintett településeket sorolják fel!) Azt gondolom, ez egy igen nagy húzóereje a cégnek, hiszen az ilyen esetekben a gyorsaság-faktor az egyik legfontosabb. Az az infó, hogy több mint 30 év tapasztalattal rendelkeznek víz- és fűtésszerelés területén, igencsak megnyugtatott, ugyanis sajnos nem egyszer futottam bele olyan szerelőkbe, akik tessék-lássék munkát végeztek és számlát sem adtak végül. Mint ahogyan a weboldalon is olvastam (majd később tapasztaltam is), a Vizszereles.net esetében nem fordulhat elő ilyesmi, ugyanis a számlákat mindig a lehető legnagyobb alapossággal, teljesen becsületesen és lelkiismeretesen állítják ki, olyan formában, hogy az a biztosító cégeknek is megfeleljen – így azzal sem lehet probléma, hogy fizet-e a biztosító.

Nem telt el sok idő, és már csengetett is a kiküldött szakember. Miközben nekilátott a csap vizsgálatának, elmagyarázta, mi a lehetséges kimenetele ennek a történetnek, és most mit is keres tulajdonképpen. Imáim úgy tűnik, hogy meghallgatásra találtak, ugyanis a kevésbé necces problémával álltunk szemben – a szivárgást sikerült is megállítani (azt is elmagyarázta a szaki, hogyha esetleg máskor is ilyen helyzet állna fenn, mit csináljak elsőként, még mielőtt egy szerelő megérkezne), de valamilyen szelepet vagy kis bigyót (sajnos nem tudom szaknyelven mondani) még ki kellett cserélni. Így azzal foglalatoskodott egy darabig, addig pedig türelmesen válaszolt a kérdéseimre. Annak a két dolognak nagyom örülten, hogy nincs külön kiszállási díj az árban, valamint hogy garanciát vállal a szakember az általa végzett munkára – esetemben ez több évet jelent.

Mint utólag kiderült, a főbérlőm is a Vizszereles.net csapatához szokott fordulni, ha bármilyen problémája van a saját lakásában – micsoda véletlen! Így különösen örült, hogy egy ilyen jó és megbízható társaság orvosolta az albérletben felmerülő problémát.

Remélem, nem lesz legközelebb – de ha lesz, akkor ismét őket hívom majd, az tuti!