Feszt
Show MenuHide Menu

Nem buli fesztivál után penészes szobába hazamenni

Azok a jó öreg fesztiválozós nyarak…

Az a jó öreg fesztivál szezon… sokat tudnék mesélni. Húszas éveim elejét kis túlzással azt mondhatom, hogy végig buliztam. És bár mire én kerültem oda, már eléggé drága mulatság volt a nyár végi SZIGET jegy, mégis, képes voltam akár az ájulásig diákmunkát vállalni, csak hogy augusztusban kijuthassak a fesztiválra. Mai fejjel azt mondanám, már-már őrültség, mit meg nem tettem azért, hogy elmehessek… De persze a Szigeten kívül is volt ám élet. VOLT, Ozora, FEZEN… mindenhova elmentem, ahova csak tehettem és ahova a lehetőségeim engedték. Csak hát, elmúltak a húszas évek, én pedig örököltem egy kisebb lakást, és már másra kell fordítanom a figyelmem és az anyagiakat. Már nem herdálhatom el fesztiválozásra a pénzt: éppen felújítok.

Megfelelő szellőzés a fesztiválszezon utánra is

Már majdnem készen is vagyok mindennel, azonban egy igen bosszantó problémával kell most szembenéznem. Kicseréltem ugyanis a régi, rosszul záródó, huzatos ablakokat. Új, jól szigetelő, műanyag ablakokat kapott a lakás, és már épp elkezdtem élvezni, hogy ilyen finom meleg van a szobában, amikor valami furcsára lettem figyelmes. Bizony, kialakuló penészfoltot vettem észre a falon a mennyezet egyik sarkában. Eléggé kétségbeestem, nem igazán tudtam hova tenni a jelenséget. Az egyik haverom mutatta aztán a http://muanyagablakom.hu/muanyag-ablak-szellozes.html oldalt, és onnantól kezdve kicsit érthetőbbé vált minden. Az oldal tanulsága alapján ugyanis gyakran előfordul az a jelenség, hogy miután kicserélik a nyílászárókat, elkezd penészesedni a fal. Mondjuk ettől még nem vagyok kisegítve, gondoltam magamban, de azért tovább olvastam.

A http://muanyagablakom.hu/muanyag-ablak-szellozes.html oldalról azt is megtudtam, hogy ez a jelenség különösen akkor szokott előfordulni, ha műanyag ablakra cseréli az ember a régi, huzatos ablakait. Ez a típus ugyanis olyannyira jól szigetel, hogy kevésé engedi szellőzni a szobát. A pára így bent ragad, a falak nedvesedni kezdenek, egy idő után pedig igen, akár a penész is megjelenhet a szobában. Épp így történt velem is, de hát most mitévő legyek? A semmiért hagytam ki az idei fesztivál szezont? Hogy aztán jövő nyáron egy büdös, penészes lakása érkezzem meg a Szigetről? Szerencsére azért ennyire nem baljós a helyzet, legalábbis a http://muanyagablakom.hu/muanyag-ablak-szellozes.html szerint. Létezik ugyanis egy olyan megoldás, ami utólag is nagy segítség lehet, ha valaki ilyen jellegű problémával küzd.

Ez pedig nem más, mint a műanyag ablakba építhető szellőző rendszer. Én is a http://muanyagablakom.hu/muanyag-ablak-szellozes.html oldalról hallottam ilyesmiről először, de létező megoldási forma. Itt gyakorlatilag arról van szó, hogy a műanyag ablak kávájába vagy keretébe beépítenek egy kis szellőző rendszert, ami tudja mérni a kinti és a benti hőmérséklet közti különbséget. Ennek megfelelően pedig be tudja állítani az optimális szellőzést. Ráadásul teljesen magától működik, még elektromos energiaforrást sem igényel! Ahhoz persze azért kellőképpen bonyolult megoldás, hogy csak úgy egymagunk nekiálljunk kivésni az ablakkeretet. Mindenképpen érdemes az utólagos beépítést szakemberre bízni, de nagyon jó hír, hogy egyáltalán van megoldás a problémára. Ha ti is hasonló gonddal küzdötök, ne habozzatok felkeresni a http://muanyagablakom.hu/muanyag-ablak-szellozes.html oldalt!