Feszt
Show MenuHide Menu

Bicikli tárolók a fesztivál szezonban: szállítási praktikák a bringa fanatikusoknak

Minap az egyik közeli barátom mesélt a nyári élményeiről, legfőképpen arról, hogy mennyi fesztiválon volt szerencséje részt venni. Az elmondottak alapján éreztem, hogy az egyik legjobb nyarát tudhatja maga mögött, hiszen nem csak a bulizásról szóltak ezek a fesztiválos élmények, hanem az aktív tevékenységekről is. Pontosabban a kerékpározásról.

Izgatottan mesélte, hogy életében először szállítottak a barátaival kerékpárokat a fesztiválra menet, mivel eddig mindig helyben béreltek. Azonban most gondoltak egyet és felmérték a bicikli tárolók piacát az interneten.

Kiderült számomra, hogy miért is érdemes autóval leszállítani a fesztiválra a bringánkat, hogy hogyan válasszuk ki a megfelelő kerékpártartót, és hol lehet a legjobb lehetőségeket megragadni, ha vásárlásról van szó.

Bicikli tárolók: praktikus választás fesztiválokra

Mi tagadás, a fesztiválok alapvetően a bulizásról szólnak, miközben élvezed a kedvenc előadód számait, de a nappali órákra is gondolnunk kell, amikor próbáljuk összeszedni magunkat az esti tombolás után. Ilyenkor lehet tökéletes program egy bringázás, akár a Balaton körül, ha éppen ott van a fesztivál. Nyeregben vagy, ha a saját biciklidet vitted magaddal az autódon egy praktikus bicikli tárolóval.

Autofelszerelesek.hu

A legfontosabb kérdést már az elején megválaszolnám: Hol vásároljunk bicikli tárolót? A barátom az autofelszerelesek.hu weboldalt javasolta, mivel ők is itt véglegesítették a rendelésüket. Elmondása alapján a weboldal rendkívül felhasználóbarát, pillanatok alatt megtalálod, amit keresel a menüpontokat böngészve.

Természetesen a kerékpár tárolók is külön helyet kaptak. Ezen belül kiválasztható az is persze, hogy mely autó típushoz keresünk kiegészítőt. A barátom itt szembesült azzal a ténnyel, hogy a bicikli tárolóknak több fajtája is létezik felszerelhetőségük szerint. Többek között találunk olyanokat, amiket vonóhorogra, vagy a hátsó ajtóra tudunk felapplikálni, de amennyiben nekünk kényelmesebb, tetőn is szállíthatjuk a kerékpárokat. Mindegyiknek megvan a maga előnye, személyenként eltérően.

A rendelés folyamata a kiválasztást követően ugyancsak gördülékenyen ment. Pár nap alatt megérkezett a várva várt tároló GLS futárszolgálattal.

Hogyan válasszam ki a megfelelő bicikli tárolót?

A bicikli tárolók kiválasztása nem könnyű feladat, ha korábban még sosem foglalkoztál a témával. Viszont az autofelszerelesek.hu weboldalon játszi könnyedséggel megtalálod azt, amit keresel. Ha pedig nem tudod, hogy mit keresel, akkor se csüggedj, hiszen tartalmas termék és kategória leírásaik segítenek az eligazodásban.

Amint említettem a weboldalon találkozhatsz hátsó ajtóra, pótkerékre, vonóhorogra, tetőre szerelhető darabokkal.

A barátom választása a tetőre szerelhető kerékpártartóra esett, mivel ez egy olyan típus, amelynél nem kell figyelembe venned az autó paramétereit vagy márkáját, szinte bármilyen tetőcsomagtartóra felszerelhető. Továbbá, akár 4-5 kerékpár szállítására is képes, ami kimondottan kedvezett a srácoknak, hiszen az 5 tagú társaság mindegyike a saját biciklijével utazhatott. Nem utolsó sorban költségét tekintve ez a legkedvezőbb opció egy fiatal felnőtt számára.

A tárolók felszerelése is hihetetlen gyorsan ment végbe, hiszen nem tartoztak hozzá olyan különálló alkatrészek, amik megnehezítették volna az összerakást. Így biztonságosan, egyszerűen útnak is indultak a várva várt fesztiválra.

Mit gondolsz, megfontolnád, hogy a következő fesztiválos élményedet kiegészítsd egy kis bringa túrával? Véleményem szerint a kerékpározás testmozgást és friss levegőt biztosít, ami hozzájárul az általános jó közérzethez a fesztivál ideje alatt. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy aktív és energikus maradj, különösen akkor, ha esetleg sok időt töltesz koncerteken vagy zsúfolt helyeken. Így én biztosan rendelni fogok egy bicikli tárolót a következő fesztivál kalandomra.