Feszt
Show MenuHide Menu

Az iskolatáskáját még a fesztiválra is elhozta

Az én kislányom nagyon szeret iskolába járni. Bizony, ezt mindenféle túlzás nélkül állítom, hiszen még abban a korba van. Most kezdi a második osztályt. Nagyon jól tanul és szeret olvasni. Szereti az érdekes feladatokat és szereti a kézműves dolgokat is. Néha segít nekem otthon, a szobáját legalábbis mindig rendbe tartja. Nem kell külön szólni rá, hogy szedje össze a játékait, mindig magától megteszi. Nem kell külön szólni azért sem, hogy mosson kezet, ha hazajöttünk valahonnan, vagy ebéd előtt, hanem magától megteszi. Önállóan tud öltözni, és télen nem felejti el a sapkát, kesztyűt és a sálat sem feltenni. Én be kell valljam, hogy nem voltam ilyen jó gyerek. Én kiskoromba rendetlen voltam és mindig elhagytam a dolgaim. Mindenért szólni kellett, nem voltam önálló se, néha meglepődök, hogy milyen lányom van. Biztos a nagyanyjától örökölte, hiszen anyám a rend mintaképe.

Aztán pedig egy nap megkérdeztem, hogy mit kér szülinapjára. Ő csillogó szemekkel mondta:

  • Iskolatáskát!
  • Iskolatáskát? Mégis milyet?
  • Minnie-set! Minnie egereset!

Elkezdtem törni a fejemet, hogy vajon honnan tudnék neki Minnie táskát elővarázsolni. Hiszen azok olyan drágák! Viszont a szülinap az szülinap. Na meg az is igaz, hogy a tavalyi táskája kicsit el van szakadva az egyik helyen. Így nem tudom, hogy honnan szerezhettünk volna. Végül úgy döntöttem, hogy megnézem az interneten. Egy barátnőm küldött egy linket, amit bemásoltam a keresőbe, és egy webshop tárult elém, ahol nagyon sok iskolatáska volt kapható. A lányomnak is tetszett a nagy választék, és Minnie egereset is találtunk. Sőt, több fajtát is! Több mint 400 féle iskolatáska volt készleten. Ez azért nem kevés. Minnie egeresből pedig 16.  Végül rábíztam a lányomra, hogy válasszon egyet a találatok közül.

Sokáig nézelődött, gondolkodott, végül rámutatott egyre. Jó választás volt, hiszen az ára is még belefért a keretbe, azonkívül nagyon jó minőségű, erős, strapabíró anyagból készült a leírás szerint. Állítható és párnázott vállpánttal rendelkezett, így kényelmesen tudja vinni a kislányom a könyveket a suliba. Oldalsó zseb is volt a kulacs számára. Természetesen fogantyúja is volt, így kézben is lehetett cipelni. Fényvisszaverő csíkok is találhatóak a táskán, ez főként a biztonságért jó, hiszen az autósok jobban látják majd a lányom, hogyha átkel az úttesten. A súlya kevesebb volt, mint egy kiló. Szerintem nagyon fontos, hogy jó hátizsákot válasszunk az iskolás gyerekünknek, hiszen ha túl sok súlyt, vagy nem megfelelő eloszlásban helyezünk a vállára, akkor az nagyon nem tesz jót a hátgerincének. De úgy gondoltam, hogy ez a hátizsák tökéletes választás lesz. Garanciát is kaptunk rá, így hát megrendeltük.

Nem kellett sokat várni, egész hamar kihozták. A lányom ujjongva szaladt ki a kapuhoz ajtót nyitni a futárnak, aki kedvesen nyújtotta át a csomagot. Utánvéttel fizettünk érte, és mikor kibontottuk, elégedetten konstatáltuk, hogy bizony nem kell csalódnunk. Pont azt kaptuk ami a képeken volt és nem volt és a leírásnak is megfelelt a termék. A lányom el is kezdte bepakolni a cuccait, kényelmesen elfért benne. Alig várta, hogy másnap iskolába mehessen és megmutathassa a barátnőinek az újonnan vásárolt szerzeményét. Vidáman ment iskolába és vidáman jött haza is.

  • Na, tetszett a többieknek a hátizsákod?
  • Igen. – mondta boldogan. – A Dóri még meg is kérdezte, hogy hol vettem. Elárultam neki, hogy az interneten rendeltük. Ő is ilyet akar! Majd megkéri az anyukáját.

Hajjaj, gondoltam magamba. Meg fognak még engem átkozni majd! Viszont tudom, hogy ilyen korba nagyon sokat jelent a barátnők szava és dicsérete. Fanninak ez nagyon fontos. Azóta mindig hozza az iskolatáskáját mindenhova. Múltkor még a gyerekeknek rendezett fesztiválra is elhozta. Pedig mondtam neki, hogy nem kell, de ő erősködött. Hát ráhagytam. Legyen meg az öröme! Amíg boldog, addig nekem tök mindegy, hogy egy nagy táskával jön a fesztiválra, ami egyébként üres, vagy nélküle.