Feszt
Show MenuHide Menu

Egyetemi fesztiválon előadás az alkoholizmusról

Két éve vagyok az egyetemen aktív tagja a programok megszervezésének. Egyik kedvenc időszakom a gólya hét és az egyetemi napok fesztivál. Mindkét program szervezése különös figyelmet igényel és egyik sem egy rövid folyamat. Az egyetemi napok fesztiválját idén már ötödik éve fogjuk megszervezni. A legfontosabb kérdés mindig mindenki számára a zenei fellépőket jelenti, elsősorban ezekről kell intézkednünk. Fontos, hogy mindenki megtalálja a saját zenei stílusának megfelelő koncertet.

Viszont legalább ilyen fontos a napközbeni, nem csak zenei programok megszervezése is. Ide tartoznak a különböző sportprogramok, mint a 24 órás foci, kosárlabda, darts bajnokságok stb. Illetve idetartoznak a különböző kézműves foglalkozások is, amik alkalmával valami, később hazavihető emléket készíthetnek a résztvevők.

Az idei évben az én feladatom pedig a különböző, napközben tartandó előadások megszervezése volt. Korábban ezzel még nem foglalkoztam, így okozott egy kis fejtörést. Először nem nagyon tudtam elképzelni, hogy milyen olyan előadást lehetne szervezni, ami nagyrészt érdekelné a hallgatókat is. Elég sokáig olvasgattam, gyűjtöttem ihletet. Az első két előadást hamar megtaláltam, egy-egy stand up előadásra gondoltam, a harmadiknak pedig mindenképpen valami komolyabb, aktuális témájú előadást szeretnék.

Ekkor jutott eszembe egy cikk, amit nem régiben olvastam a fiatalokat is egyre jobban érintő alkoholfüggőségről. Annyira nem voltam otthon a témában, de Petke Zsolt nevére emlékszem, hogy a témához kapcsolódóan már olvastam valahol, így a google segítségével, petke zsolt kereséssel indultam neki a kutatásnak. Egy idő elteltével erre az alkohol függőségek kezelésére specializálódott oldalra bukkantam. Nagyon jó látni, hogy vannak kifejezetten ezzel a betegséggel foglalkozó, normális segítséget nyújtó egyesületek.

Megtaláltam a szakemberek menüpontot egész könnyedén. Még nem kértem fel senkit, de nagyon szimpatikusak voltak mindannyian, így valószínű innen szeretnénk majd felkérni egy szakembert, hogy tartson előadást a témában a hallgatóknak.

Nagyon sok pozitív véleményt is olvastam az oldalon, és tényleg úgy gondolom, hogy ez egy érdekes téma lehet. Remélem összejön az előadás megszervezése.