Feszt
Show MenuHide Menu

Fesztiválok idején a szennyvíz csatorna

Fiatalabb koromban, még a gyerekek születése előtt nem jártam fesztiválokra. Akkoriban még fizikai jegyet lehetett vásárolni a hivatalos jegyárusnál. Kétszer indultunk neki párommal (aki azóta a férjem). Be álltunk szépen a sorba, de már ott is akkora volt a tömeg, hogy rá kellett jönnöm ez nem nekem való. Egyszerűen kiborulok a sok ember között, teljesen bepánikolok. A víz lever, félni kezdek és inkább visszafordulok. Persze azóta sok év eltelt, a gyerekeink megnőttek és a jegyeket is online rendeljük…

A közelünkbe rendeznek minden évben két- három nagyszerű fesztivált. És ezek annyira a közelünkben vannak, hogy a teraszunkon ücsörögve halljuk a zenekarokat. Már önmagában egy kellemes nyári estén, a teraszon ülögélve is szenzációs hallgatni. Az idei nyáron az egész család együtt tudott szórakozni egy-két klassz koncerten, és a bennem lévő félelem is a felére csökkent. Hihetetlen volt, hogy mennyire élvezték a gyerekeink is. Persze mondanom sem kell, már sokszor van, hogy ők mutatnak nekünk új előadókat.

Szeretnék jövőre már egy ottalvós, sátras két- három napos fesztiválozáson is részt venni. Nyilván a gyerekek nélkül! Persze a higiéniával vannak némi problémáim ilyenkor. A szennyvíz csatorna problémák meglehetősen kérdésesek ilyenkor nekem.
Ha nagyobb eső van a városban, a csatornarendszer nem tudja elvezetni a vizet az utcán, és az udvaron ilyenkor hallani az egész házban, ahogy a szennyvíz csatorna szinte kuruttyol.

A minap is épp egy ilyen hatalmas eső volt, órákon keresztül szinte hömpölygött az eső. Az utcán kis patakként folyt összegyűlve végig az út mellett egészen a csatorna nyílásig. Ilyenkor és az utána következő napokban is a szennyvíz csatorna teljesen megtelik és alig tudja elvezetni a sok vizet.

Gondoltuk kihívunk egy vízvezeték szerelőt, hátha tud érdemi tanácsot adni, esetleg megoldást találni a problémánkra.

A www.topvizgazfutesszerelo.hu weboldalukon utána olvastam a csatornázási és az esetleges dugulási problémáknak.

A honlapon írták, hogy nemcsak a probléma megoldásával foglalkoznak, hanem új csatornarendszer kiépítését is tervezik és kivitelezik.

Ezek után már izgulva olvastam tovább az oldalt, remélve a legjobbakat. Eléggé rémisztő, mikor a házban szinte minden lefolyó valami fura hangot ad ki.

A Topvízgázfűtésszerelő oldalán leírták a csatornák különböző fajtáit és részletezték a szennyvíz csatorna elvezetését.

Azt írták, ha eldugulás van a szennyvíz csatornában akkor javításukhoz profi közbeavatkozásra van szükség. Azt is írták, hogy ha jól megépített csatorna van, akkor több tisztítónyílás van a rendszerben. Ez nekem meglehetősen jó hír, mert tudom, hogy legalább három hely van az udvarunkon, ami ilyen tisztítónyílás.

Meglepődve olvastam, hogy a csapadékot elvezető csatornán kívül a légcsatorna rendszer karbantartása is a csatornázási szakemberek szakterülete.

És az oldal végére megtaláltam a számomra fontos információt. A szennyvíz csatorna különböző problémáira, mint a dugulás, szennyvíz visszafolyás, elzáródás, a csatornatisztítás a megoldás.

Ez nem az otthoni megoldás, amikor vegyszert vagy csodaszert engedünk le a csatornába várva a csodát. Ez szakember által végzett szennyvíz csatornatisztítás! Éppen erre van szükségem, kiváló! Nincs más dolgom, mint a telefont ki venni a táskámból, és egyeztetni velük egy időpontot.

A fesztiválra pedig visszatérve, várom a jövő nyári fesztiválokat és ilyen klassz szakemberek mellett fittyet hányok a szennyvíz csatorna problémákra. Örülök, hogy vannak ilyen kiváló szolgáltatók még.