Feszt
Show MenuHide Menu

Fesztiválok, és az élet

július 9, 2015

girls-438152_640Amikor valaki elmegy egy fesztiválra szórakozni, az teljesen más, mintha dolgozni menne. Mindenki más szemszögből nézi.

Igaz, amíg nem dolgozik valaki benne, addig nehéz elképzelni. Nekem volt szerencsém kipróbálni, hogy milyen is egy ilyen munka? Te dolgoztál már ilyen helyen?

Egy fesztivál napja

Igazából akkor keltünk, amikor akartunk. A fő sátorban dolgozóknak kellett csak dél magasságában már bent lenni, mert ha valaki odatévedt, akkor ki kellett szolgálnia. Persze nem igazán volt mozgás, csak az ott dolgozók, vagy a sátor építők közül jött valaki. A faházakban dolgozóknak nem kellett korábban mennie, nekik olyan délután kettő óra körül kellett csak kinyitniuk. Az mindegy volt, hogy van-e ember, vagy nincsen, de nyitva kellett lenni.

Amíg volt ember, addig voltunk nyitva. Persze ez is úgy zajlott, hogy a faházasok zártak be először, ezt a főnök határozta meg. Mivel mindenki a nagy sátor felé vonult estefelé, így az volt a legtovább nyitva. Mi a nagy sátorban voltunk a barátnőmmel, igaz sokat kellett dolgozni, de nekünk több pénzünk is volt, mint a többieknek, és persze mi párban dolgoztunk, így jobban is ment a munka.

Két évig dolgoztam fesztiválom. Szerettem menni, sajnáltam, amikor harmadik évben kiderült, hogy nem a volt főnököm kapja meg a munkát, hanem valaki más.

Igaz sokat kellett dolgozni, és nem volt időnk szórakozni, meg persze fárasztó is volt a munka, amikor sokan voltak, de minden évben nagyon élveztem. Voltak jobb időszakok, és rosszabbak is, de mindent összevetve, ma is elmennék újra, ha lehetőségem lenne rá, mert jó buli volt.